Email: dakar@henstek.nl
8.734KM

Henk Knuiman wint enduro kampioensrit in Enter

Henk Knuiman van het HSF Logistics Henstek Rally Team heeft de enduro kampioensrit in Enter op zijn naam weten te schrijven. Op de eerste dag kwam de rijder uit Wijchen net 2.5 seconde tekort om de dag als winnaar van de EV40 klasse af te kunnen sluiten maar tijdens de tweede dag maakte hij deze verloren tijd ruimschoots goed en kwam zo als winnaar van de kampioensrit uit de bus.

 

In de aanloop op de kampioensrit in Enter had Henk al een aantal endurowedstrijden gereden. Echter de wedstrijden in Amersfoort liepen niet zoals Henk voor ogen had want beide keren moest hij door een klein mechanisch probleem de wedstrijd verlaten. Tijdens de voorlaatste enduro in Harfsen finishte hij als tweede maar dit deed hij zonder dat hij de proeven had gelopen. Toen hij na de enduro in Harfsen zijn wedstrijd analyseerde zag hij dat hij de meeste tijd in de eerste ronde had verloren omdat hij niet wist wat hem te wachten stond in de proeven.

 

Voor Enter wilde Henk dit heel anders aan pakken. Hij reisde op donderdag al af naar Enter om de proeven te lopen, zijn motor te laten keuren en in te leveren en om een bezoek te brengen aan zijn trouwe sponsor Eurol Oil.  Zo kon Henk veel meer ontspannen aan de enduro beginnen. De proeven in Enter waren snel met heel veel bochten die op hoge snelheid genomen moesten worden. Voor Henk is het meer in het voordeel wanneer de proeven wat moeilijker zijn en de snelheid iets lager ligt. Ondanks dit zat hij al snel goed in zijn ritme en begon het rijden per ronde beter te gaan. Aan het einde van de dag bleek hij uiteindelijk op 2,5 seconde van de winnaar op een tweede plaats te zijn geeindigd.

 

Met een goed gevoel zette Henk nog even een schoon Twin Air filter en deed schone Eurol Olie in zijn motor. Daarnaast wisselde hij even een kapotte handkap die tijdens de eerste ronde door de kou afknapte toen Henk iets raakte. Op de tweede dag was het nog kouder en toen Henk zijn motor uit het parc ferme haalde, lag er zelfs een laagje ijs op zijn buddy seat. De dag begon met een kleine tegenslag want al na een kilometer kwam hij onschuldig ten val. Gelukkig hield hij hier niets aan over en bleef het bij een beschadigde motor en een aant

Share: